Öğrencilerin Gözünden Üniversiteler: Hitit Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü
Hitit Üniversitesinde Çocuk Gelişimi okuyan 2. sınıf öğrencisi Zehra Buse Çeltek’e sorduk:
- Üniversitenize ulaşım nasıl?
Genellikle giderken toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Dönüşte bazı günler yürüyerek yurda gidiyorum.
- Üniversiteniz de zorunlu staj var mı? Üniversitenizdeki staj imkanlarından kısaca bahseder misiniz?
Evet var. Çocuk Gelişimi öğrencisi olarak son sınıfta benim de stajım var. Anaokullarında veya kreşlerde, o zamana kadar gördüğümüz teorik ve pratik uygulamaları desteklemek ve pekiştirmek için 1 ay süreyle staj yapacağız.
- Bölümünüzün eğitim dili nedir? Bu durum hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
Eğitim dilimiz Türkçe. İnsan en iyi şekilde kendi dili ile düşünebildiği için ve anlaşılması daha kolay olduğu için doğru buluyorum. İlerde yabancı dil öğrenmeyi de düşünüyorum.
- Bölümünüzdeki öğretim görevlilerinin niteliğinden bahsedebilir misiniz? Bilgi seviyeleri, öğrencilerle etkileşimleri, dezavantajlı gruplarla ilgili hassasiyetleri vs.
Bölümümün öğretim üyelerinin gerçekten alanında bilgili kişiler olduğunu ve bizlere bilgilerini aktarmada başarılı olduklarını düşüyorum. Anlayışlılar ve güler yüzlüler.
- Sizce devlet üniveritesinde/özel üniversitede okumanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Devlet üniversitesinde okuyorum. Avantajları her ilde olması, ulaşımda sorun olmaması, akademisyen kadrosunun güçlü olması ve ücretsiz eğitim almamız vb. iken dezavantajları sosyal aktivite yönünden bir tık geride olması olabilir
- Üniversitenizdeki yaşamdan kısaca bahsedebilir misiniz? Kampüs, yurtlar, yeme/içme yerleri vs.
Üniversitemiz kampüs şeklinde değil. Bizim fakültemiz çarşıda olduğu için ulaşımda sorun yaşamıyorum. Yurdumdan da memnunum devlet yurdunda kalıyorum verdiğim ücreti fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum bize her imkânı sağlıyor. Yemeklerinin de yenmeyecek kadar kötü olduğunu söyleyemem. Anne yemeğinin yerini tutmasa da yenilecek yemekler çıkıyor. Temizliğe dikkat ediliyor ve yurttaki kişi sayısına uygun büyüklükte geniş bir yemekhanemiz var.
- Bölümünüze açılan seçmeli derslerden kısaca bahsedebilir misiniz? Çeşitli mi, verimli mi vs. ?
Bu sene seçmeli olarak Aile Danışmanlığı, Zihinsel Engelli Çocuklar, Çocukta Fen ve Matematik derslerimiz vardı. Verimli geçti, bölümümüzü yakından ilgilendiren konular işlendi.
- Bölümünüzdeki yan dal ve çift ana dal imkanlarından bahsedebilir misiniz?
Maalesef bizim bölümümüzde bu imkanlar yok. Ama olmasını isterdim. Bölümümü bitirdikten sonra formasyon alarak okul öncesi öğretmeni olmayı düşünüyorum
Röportajı hazırlayan: Merve Bedir
Öne Çıkan Görsel: Batuhan Palabıyık